Drie snelle, gezonde en heerlijke gerechten voor extra fuel

Op zoek naar lekkere en verantwoorde gerechten? Hieronder vind je drie voedzame gerechten die heerlijk smaken en makkelijk te bereiden zijn. 

1. VEGA: Frittata van (wilde) spinazie en ricotta

Ingrediënten:
– roomboter/kokosolie
– 1 ui
– 100 gram flageoletbonen of witte bonen uit blik of pot uitgelekt en afgespoeld
– 200 gram verse (wilde) spinazie (kan ook ‘gewone”diepvriesspinazie zijn)
– 3- 4 eieren
– 5 eetlepels ricotta of kwark
– zout
– verse of diepvrieskruiden
– peper
– paprikapoeder

Bereiden:
Verhit de roomboter of kokosolie in een koekenpan. Versnipper de ui en fruit deze in de pan tot de ui zacht en lichtbruin is. Voeg vervolgens de flageoletten en spinazie toe en bak het geheel enkele minuten. Klop de eieren los en voeg ze toe aan het mengsel. Schep daarna de ricotta door het mengsel en bestrooi deze vervolgens met de kruiden en specerijen. Laat het mengsel stollen, eventueel met een deksel op de pan. Zet de frittata eventueel kort onder een grill tot deze bruin is.

 

2. VIS: Makreel tandoori:

Ingrediënten:
– 1 theelepel komijn
– 2 theelepels verse gemberwortel
– ¼ theelepel gemalen kardemon
– Cayennepeper
– 2 theelepels paprikapoeder
– zeezout
– 1 teen knoflook
– 1 eetlepel citroensap
– kwark
– 2-3 makreelfilets
– 2-3 uien
– 1 paprika
– gemengde sla

Bereiden:
Rooster een theelepel komijn in een koekenpan en doe deze daarna in een vijzel. Snijd de verse gemberwortel fijn en voeg deze samen met de gemalen kardemon, cayennepeper, paprikapoeder, zeezout en knoflook (geperst) toe aan de komijn in de vijzel. Wrijf alles goed fijn en voeg het citroensap toe. Meng het daarna in een kom met enkele eetlepels kwark. Verdeel de zelfgemaakte marinade in een lage ovenschaal, leg de makreelfilets hier en laat de marinade een paar uur goed intrekken. Verwarm de oven voor op 230°C en bak de makreelfilets ongeveer 12 minuten in de oven tot deze gaar is. Bak ondertussen de uien in ringen en paprika in reepjes in een koekenpan. Serveer met een gemengde salade.

 

3. VLEES: Gewokte biefstukreepjes

Ingrediënten:
– kokosolie/ghee
– biefstuk
– sojasaus
– gember
– knoflook
– ui
– paksoi
– taugé
– groene paprika
– verse koriander
– Chinees vijfkruidenpoeder
– sesamzaadjes

Bereiden:
Snijd de biefstuk in dunne reepjes en doe deze in een kom. Voeg de sojasaus, gember en knoflook toe en roer het geheel door. Verhit een wok en voeg de helft van de kokosolie/ghee toe. Roerbak de biefstuk kort en haal het vlees daarna uit de pan. Verhit de rest van de kokosolie/ghee en voeg de gesneden ui, paksoi, taugé, groene paprika, verse koriander en Chinees vijfkruidenpoeder toe. Roerbak de groenten en kruiden op een hoog vuur, doe het vlees terug in de wok. Bak de groenten niet te lang zodat deze knapperig blijven. Strooi sesamzaadjes over het gerecht.

Facebook
Twitter
LinkedIn

© 2020 All rights reserved​

webdesign by Laforma®